CEV School Volleyball

Logo for white background

Na festivalu na mivki v Novem mestu 70 otrok

V Novem mestu se je v organizaciji TPV Volley Novo mesto odvijal že drugi letošnji festival odbojke na mivki pod okriljem projekta evropskega CEV School Volley. Dogodek namenjen promociji odbojke na mivki in kakovostnemu preživljanju prostega časa je privabil kar 70 otrok.

Preteklo soboto je med 9. in 13. uro na plaži v Novem mestu v okviru projekta CEV School Volleyball potekal 2. letošnji festival v odbojki na mivki, prvega smo spremljali v začetku junija v Ljubljani. Dogodek je bil namenjen mladim, za katere so prizadevni organizatorji iz TPV Volley Novo mesto pripravili bogat športni in rekreativni program. Festivala so se udeležili fantje in dekleta med 7. in 15. letom, ki odbojko že trenirajo v klubih in tisti, ki še niso imeli priložnosti za spoznavanje in igranje odbojke na mivki. Namen festivala je bil promocija športne panoge med mladimi in promocija športnih vsebin na mivki kot orodja za socializacijo in zdrav življenjski slog.

Osrednja aktivnost je bil turnir v odbojki na mivki za fante in dekleta, obrobne dejavnosti pa učenje pravilnega zgornjega in spodnjega odboja, poligon na mivki in ustvarjanje verige prijateljstva. Vsak udeleženec je lahko našel svoje mesto in užival v sončnem dopoldnevu na novomeški plaži.

Tretji in četrti festival odbojke na mivki bosta organizirana konec poletja oz. v septembru v Kopru in Zrečah.

Foto: TPV Volley Novo mesto