CEV School Volleyball

Logo for white background

Odbojkarski ambasadorji imajo pomembno vlogo pri promociji odbojke in raznovrstnih odbojkarskih dogodkov. Spodbujajo zdrav življenjski slog, zdravo prehranjevanje ter preprečevanje poškodb in bolezni. Odbojkarski ambasadorji imajo pomembno vlogo tudi pri navduševanju otrok za šport in spodbujanju njihovega športnega razvoja. Naši ambasadorji svoje naloge jemljejo zelo resno in se zavzemajo za promocijo številnih pozitivnih vrednot, ki jih predstavlja odbojka.

Rok Možič

Z veseljem sem sprejel vlogo ambasadorja projekta. Zavedam se, kako zelo je pomembno, da odbojko še bolj približamo otrokom in mladim. Potrudil se bom, da bom v čim večji meri pripomogel k nadaljnjemu razvoju odbojke v Sloveniji. Veselim se že novih izzivov, ki jih projekt prinaša.

Rok Možič se je rodil leta 2002 v Mariboru in prve odbojkarske korake naredil v Odbojkarskem klubu Maribor. S tem je sledil poti svojega očeta Petra in mame Mojce, nekdanjih odličnih slovenskih odbojkarjev, in že kmalu pokazal svoj razkošen talent. Z njim je prepričal tako domače kot tuje strokovnjake in se že pri rosnih 19. letih podal v tujino. V močnem italijanskem prvenstvu je že v prvi sezoni v dresu Verone postal napadalec z največ doseženimi točkami v rednem delu tekmovanja, zdaj pa nosi tudi kapetanski trak tega italijanskega prvoligaša, kar je posebna čast.

Možič navdušuje tudi v slovenski reprezentanci, s katero je na svetovnem prvenstvu leta 2022 osvojil 4. mesto. Leto kasneje se je na evropskem prvenstvu veselil bronastega odličja. Ob tem je leta 2019 postal evropski podprvak v odbojki na mivki do 18 let, dve leti kasneje pa se je okitil še z zlatom na evropskem prvenstvu do 20 let.

Kljub mladosti se Možič že lahko pohvali z lastno blagovno znamko RM9, s svojo odbojkarsko šolo in predvsem široko bazo oboževalcev po vsem svetu. Eden največjih upov slovenske odbojke se je v projekt VBO Premium zobna ščetka CEV School Volleyball – Rasti z odbojko in popolnim nasmehom kot ambasador vključil leta 2023.

Maša Pucelj

Otroke imam zelo rada in se med njimi zelo dobro počutim. Kadar mi čas dopušča, se jim z veseljem pridružim pri igranju odbojke, včasih pa jim z roba igrišča podam tudi kakšen uporaben nasvet. Vesela sem, da imamo v slovenski odbojki tak projekt, saj si tudi sama želim, da bi odbojko igralo čim več otrok. Je zares lep šport in upam, da bova z Rokom zanj navdušila čim več deklic in dečkov.“

Maša Pucelj je bila rojena leta 2006 v Novem mestu, sicer pa prihaja iz Žužemberka, kjer je pod budnim očesom očeta Roka, nekdanjega odbojkarja, v tamkajšnjem klubu opravila prve odbojkarske treninge ter v kategorijah mini in male odbojke odigrala svoje prve tekme. V sezoni 2018/19 je oblekla dres ATK Grosuplja in nase opozorila z nastopi v 1.B članski odbojkarski ligi. Že v naslednji sezoni je Maša z grosupeljsko ekipo okusila prvoligaški parket, spremljali pa smo jo tudi v slovenski kadetski državni reprezentanci. Za Mašo je bila nova prelomnica poletje 2022, ko je prejela poziv v žensko člansko reprezentanco Slovenije. V sezoni 2022/23 je nato prvič oblekla dres aktualnega državnega prvaka Calcit Volleyja, v katerem danes velja za eno od nosilk igre, kar dokazuje tudi z odličnimi predstavami v elitni evropski ligi prvakinj. Ob tem se je mlada in obetavna slovenska odbojkarica junija 2023 z mladinsko reprezentanco veselila zlatega odličja na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru. V letu 2023 je Maša s člansko reprezentanco zabeležila svoj prvi nastop na evropskih prvenstvih, obenem pa je zaigrala še v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu. Maša, ki se zelo rada druži z otoki in jim, kadarkoli ji čas to dopušča, pomaga pridobivati odbojkarsko znanje, se je v projekt VBO Premium zobna ščetka CEV School Volleyball – Rasti z odbojko in popolnim nasmehom kot ambasadorka vključila leta 2023.
Ozi

Ozi

Ozi je uradna maskota Odbojkarske zveze Slovenije. Odbojkarje je prvič spodbujala leta 2019 in jim pomagala, da so se skozi FIVB Challenger Cup, ki se je odvijal v Ljubljani, uvrstili v elitno svetovno ligo. Ozi je našim reprezentantom in številnim navijačem delal družbo tudi na evropskem prvenstvu leta 2019 v Ljubljani. Otroke in tudi odrasle pa je s svojimi norčijami zabaval še na raznovrstnih dogodkih.

VeBeOn

VeBeOn, maskota generalnega sponzorja projekta VBO Premium zobna ščetka CEV School Volleyball – Rasti z odbojko in popolnim nasmehom, je eden od najboljših ambasadorjev projekta. Na odbojkarskih dogodkih skrbi za dobro voljo in odlično vzdušje. VeBeOn tudi poskrbi, da otroci na dogodkih dobijo še kakšen dodaten nasvet o pravilnem čiščenju zob in ustni higieni. Z veseljem se tudi fotografira s svojimi mladimi prijatelji in jim podeli kakšen objem. ​​

vebeon