CEV School Volleyball

Logo for white background

Najmlajši odbojkarji igrali na Gorenjskem

Preteklo nedeljo smo v organizaciji Odbojkarskega kluba Bled in Odbojkarskega kluba Radovljica spremljali 2. turnir ELAN OPEN 2024, Odprto prvenstvo v mini odbojki za deklice in dečke letnik 2013 in mlajše.

Turnir, ki je tudi tokrat potekal v sklopu evropskega projekta VBO Premium zobna ščetka CEV SchoolVolleyball – Rasti z odbojko in popolnim nasmehom, se je odvijal na desetih igriščih v OŠ A.T. Linharta Radovljica in Srednji Gostinski in turistični šoli v Radovljici, kjer se je med seboj pomerilo 44 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Priča smo bili zanimivim in kakovostnim tekmam, ki so potekale v duhu fair-playa in ob bučnem navijanju ekip, staršev in navijačev. Več kot 400 nadobudnih mladih odbojkaric in odbojkarjev rojenih leta 2013 in mlajših, je tekmovalo v treh kategorijah, v kategoriji deklic, dečkov in začetnikov. 

V kategoriji deklic je nastopilo 27 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa ŽOK Ivanec (HR), drugo mesto Nova KBM Branik Maribor I in tretje mesto ŽOK Triglav Kranj. Domača ekipa OK Bled se le za las ni uspela prebiti v finalni del, osvojila je 4. do 9. mesto. 

Rezultati deklice: tukaj

V kategoriji dečkov smo spremljali nastope osmih ekip. Prvo mesto je šlo v roke ekipi OK Žužemberk, drugo je osvojila zasedba SIP Šempeter II, tretjega pa OK Šoštanj Topolšica.

Rezultati dečki: tukaj

V kategoriji začetnic se je pomerilo 9 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Slovenj Gradec II, drugo mesto OK Triglav Kranj II in tretje mesto ekipa SIP Šempeter III. 

Rezultati začetnice: tukaj

Za sojenje tekem so poskrbeli trenerji OK Bled in OK Radovljica ter sodniki DOS Gorenjske, ki so odlično svoje delo.

V kategoriji najmlajših odbojkarjev in odbojkaric je sicer najpomembnejše druženje in nepozabna izkušnja, kar se je pokazalo tudi tokrat. Vsi nastopajoči so prejeli medalje, saj so si jih za prikazano tudi zaslužili. Odličja, pokale in ostale nagrade je vsem udeležencem podelil generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca. V odbojkarskih klubih Bled in Radovljica so znova dokazali, da so organizacijsko dorasli tudi takšnim izzivom, ki pa jih seveda ne bi mogli izpeljati brez naših zvestih sponzorjev in donatorjev, ki se jim ob tej priliki še enkrat vsem najlepše zahvaljujejo za pomoč. 

O TURNIRJU: https://www.okbled.si/op-mini/rezultati-mini/

FOTO galerija: tukaj

POSNETKI finalnih tekem tukaj: tukaj